Logo Fietsen123

Nieuws

250 Oost-Vlaamse fietstips gebundeld in één brochure

Monday 11 April, 2011

Met het nieuwe Fietsinfoboekje van Toerisme Oost-Vlaanderen bij de hand wordt fietsen in Oost-Vlaanderen nóg leuker. De gratis brochure bundelt een schat aan praktische info voor iedereen die de provincie op twee wielen wil verkennen: van plaatsen waar je fietsen kan huren over cafés met een gezellig terras tot de dienstregeling van de fietsveren.

De Flandriens achterna langs koppige kasseiwegen en beboste heuveltoppen, tussen kreken, pittoreske polders en uitgestrekte
bossen, 'oeverhoppen' tussen Antwerpen en Gent: in Oost-Vlaanderen kan het allemaal. Om je fietstocht of –vakantie nog prettiger en comfortabeler te maken, bundelde Toerisme Oost-Vlaanderen zo'n 250 fietsvriendelijke adressen en alle praktische fietsinfo in één gratis Fietsinfoboekje.

Het fietsboekje is onderverdeeld in volgende hoofdstukken:

Fietsverhuurcentra: waar je een goed onderhouden en veilige (kinder)fiets kan huren en je opfrissen tijdens of na je fietstocht. Fietsverhuurcentra liggen maximum 2 kilometer van een fietsnetwerk of –route, zodat je meteen op pad kan. Groene bolletjes na elk adres verwijzen naar de fietsknooppunten in de buurt, en ook de lusvormige fietsroutes en thematochten worden vermeld.

Fietsvriendelijk logeren: een lijst van alle Oost-Vlaamse logies die speciale inspanningen leveren om het recreatieve fietsers zo comfortabel mogelijk te maken met onder andere fietsstallingen en -reparatiesets, opfrisruimtes en fietskaarten. Je herkent ze aan het groen-witte label 'Fietsvriendelijk 2011' van Toerisme Vlaanderen.

Fietsvriendelijke cafés en restaurants, die door Toerisme Oost-Vlaanderen worden gelabeld en ondersteund, bieden net iets meer voor de fietsers. Hier kan je onder andere je fietsen veilig stallen, je opfrissen en allerlei brochures inslaan. Ook deze adresjes liggen steeds in de buurt van de trajecten van het fietsnetwerk, een lusvormige fietsroute of een thematocht op het fietsnetwerk en dragen het label ‘Fietsvriendelijk 2011‘.

Fietsveren en fietsinrijpunten. De Oost-Vlaamse fietsveren zijn enorm populair, maar één ding moet je wel in het oog houden: de openingstijden. Wie voor een gesloten veerdienst staat, moet vaak een heel eind omrijden. Daarom zet de brochure alle openingstijden nog eens op een rijtje. Ook alle fietsinrijpunten – plaatsen waar je je de auto kan achterlaten op een parking en meteen de fiets op kan – worden netjes opgesomd.

Afsluiten doet het Fietsinfoboekje met een lijst van de ruim 60 kant-en-klare lusvormige fietsroutes en thematochten (TT) op het Oost-Vlaamse fietsnetwerk.

Het Fietsinfoboekje 2011 kan gratis afgehaald worden bij Toerisme Oost-Vlaanderen, of worden gedonwload via de website http://www.tov.be/. Je vindt het boekje ook bij alle toeristische diensten in de provincie, en in alle fietsvriendelijke verhuurcentra en uitbatingen.

Lees ook: